آخرین تغییرات مربوط به ویزای پناهندگی

برگه اطلاع رسانی برای پناهجویان  ( 5 دسامبر 2014)

Khabarحتماً مطلع هستید که قوانین جدیدی در خصوص وضعیت پناهجویان استرالیا به تصویب رسیده و تصویب این قوانین، تغییراتی مهم و اساسی در زمینه چگونگی درخواست ویزای پناهندگی بوجود آورده است.

این برگه اطلاع رسانی به زبان ساده برای پناهجویان شرح می دهد که  تغییرات اخیر، چه تاثیری در آینده پرونده پناهجویی اشان می گذارد.

لازم به ذکر است که  این تغییرات ممکن است چند ماه زمان ببرد تا  بصورت اجرایی درآید. به هر حال در نظر داشته باشید  که پیش از هر اقدامی با مشاوران رسمی مهاجرت در خصوص  وضعیتتان مشاوره کنید.

آنچه در ذیل می آید خلاصه ای از این تغییرات است که در خصوص سرنوشت ارسال پرونده پناهجویانی  که با قایق به استرالیا آمده اند تاثیر می گذارد.

1. آغاز بکار ویزای موقت حمایتی TPV 

سئوال: ویزای موقت حمایتی TPV برای چه کسانی است ؟

پاسخ : این ویزا بر سرنوشت افراد زیر تاٍثیر می گذارد:

  • کلیه پناهجویانی که با قایق آمده اند.
  • کلیه پناهجویانی که با هواپیما و بدون داشتن ویزا به استرالیا آمده اند و  وضعیت اقامت آنان در بدو ورودشان در فرودگاه مشخص نشده است.
  • پناهجویانی که از قبل برخی ویزاهای موقت  مثل   پناهگاه امن موقت (Temporary Safe Heaven )  یا ویزای موقت Humanitarian Concern داشته اند.

اما قوانین جدید  بر سرنوشت افراد ذیل تاثیری ندارد:

  • پناهجویانی که با هواپیما با ویزای معتبر آمده اند و سپس برای ویزای پناهندگی اقدام کرده اند. این افراد همچنان ویزای اقامت دائم می توانند بگیرند.

 سئوال : ویزای موقت حمایتی TPV چیست و اگر به من داده شود چه کارهایی می توانم انجام دهم ؟

پاسخ : ویزای موقت حمایتی  ویزایی  است که:

  •  سه سال اعتبار دارد.
  • می توان با آن  کار و تحصیل کرد.
  • به مدیکر دسترسی دارید.
  • نمی توانید خانواده اتان را برای آمدن به استرالیا اسپانسر کنید.
  •  بعد از سه سال باید مجدداً  درخواست ویزا دهید، اما همچنان حائز دریافت ویزای  دائم حمایتی نیستید.

2. ویزای  پناهگاه امن اساسی (Safe Haven Enterprise Visa) چیست ؟

این ویزا که با نام ویزای (SHEV) از آن نام می برند، ویزای جدیدی است که چنانچه به شما داده شود، باید در مناطق مشخصی در استرالیا حداقل  به مدت سه ونیم سال کار کنید. دولت استرالیا هنوز در خصوص مشخص کردن مناطق تصمیمی نگرفته است . به همین دلیل به نظر می رسد که برای مدت زمان قابل توجهی این ویزا اجرایی نخواهد شد.

ویزای (SHEV) برای مدت  5 سال معتبر است و  چنانچه شرایط ذیل را داشته باشید به شما اعطا می شود:

  • در مناطق مشخص شده توسط دولت زندگی کنید.
  • در این مناطق برای مدت سه سال و نیم کار کنید.
  • تقاضای کمک مالی از دولت به مدت 18 ماه نکنید.

در نظر داشته باشید که شما  نمی توانید برای ویزای حمایتی دائم اقدام کنید، اما ممکن است برای ویزاهای دیگر به شما اجازه داده شود تا اقدام کنید.

3. آغاز به کار فراِنید بررسی سریع ارزیابی پرونده ها

سئوال: فرآیند بررسی سریع ارزیابی پرونده ها  شامل چه کسانی می شود؟

پاسخ: بررسی سریع پرونده ها شامل تمامی پناهجویانی می شود که بعد از 13 آگوست 2012 با قایق به استرالیا آمده اند

سئوال: بررسی سریع پرونده ها به چه معناست ؟

پاسخ : به این معناست که شما پس از ارسال پرونده ، فقط با اداره مهاجرت استرالیا در خصوص دلایل درخواست پناهندگی اتان مصاحبه خواهید داشت و تقریباً غیر محتمل است که بتوانید در دادگاه  تجدیدنظر پناهندگان  –  چنانچه نتیجه ارزیابی اداره مهاجرت منفی بود –  حاضر شوید و از پرونده اتان دفاع کنید.

به طور مشخص قوانین جدید اجازه نمی دهد کسانی که پس از بررسی دلائل پناهندگی اشان ، از اداره مهاجرت در مرحله اول جواب منفی گرفته اند، بتوانند به دادگاه تجدید نظر پناهندگان درخواست دادرسی دهند. اما سازمان جدید التاسیسی به نام سازمان “هیات ارزیابی  مهاجرت”  Immigration Assessment Authority  وظیفه بررسی مجدد پرونده را بر عهده خواهد گرفت.

لازم به ذکر است که چنانچه در مرحله اول رد شوید ،  جلسه دادگاهی برای شما برگزار نخواهد شد، بلکه صرفاً پرونده شما برای بار دوم و بدون حضور شما بررسی می شود و اگر اشتباهی در بررسی اول پرونده شما توسط اداره مهاجرت رخ داده  باشد، در اینصورت سازمان جدیدالتاسیس تایید می کند تا به شما ویزای پناهندگی موقت اعطا  شود.

4.  اعطای بریجینگ ویزا با حق کار 

در زمانی که درخواست ویزای موقت پناهندگی شما بررسی می شود ممکن است که به شما بریجینگ ویزا با حق کار کردن اعطا شود.ما در حال حاضر نمی دانیم که این پروسه به چه صورت خواهد بود ، اما اطلاعات تکمیلی را به مرور منتشر خواهیم کرد.

ما بی شک یکی از قوی ترین تیم وکلا و مشاوران رسمی مهاجرت را در دفتر خدمات مهاجرت شادا گردهم آورده ایم و خوشحال خواهیم شد که به هموطنان در خصوص  ارائه مشاوره و ارسال پرونده اشان به اداره مهاجرت کمک های لازم را ارائه دهیم.

این مطلب در بخش پناهندگی در استرالیا و با برچسب , , . نشانه گذاری لینک لینک اصلی .

درباره محمدرضا عظیمی

محمدرضا عظیمی مشاور رسمی مهاجرت در استرالیاست و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد دردانشگاه ملی استرالیا به پایان رسانده است. آقای عظیمی از بنیانگذاران انجمن وکلای رسمی مهاجرت ایران و استرالیاست و در حال حاضر ریاست این انجمن را بر عهده دارد.

167 نظر درخصوص آخرین تغییرات مربوط به ویزای پناهندگی

  1. Daniel می گوید:

    سلام دوست عزیز من یه سوال در مورد ویزا دارم اگه ممگنه جواب بدین.
    من و خانواده ام با قایق به استرالیا امده ایم و سری اول بودیم که بعد از پذیرفتن گیس به ما ویزای سه ساله دادن یعنی اون موقع حق انتخاب برای ویزای پنج ساله نداشتیم .من و همسرم درس خوندیم ویه مدرکی گرفتیم و در حال حاضر در نواحی دور افتاده که دولت برای ویزا های پنج ساله انتخاب کرده بود داریم کار میکنیم .میخواهم بدونم وضیعت ما
    چطور میشه ؟ایا اون سه سال و نیمی که دولت گفته بود باید کار کنید و تکس بدهید ایا برای ما نصف میشود .یعنی یک سالو خرده ای ….؟
    با تشکر از سا یت خوبتون .دانیال بریزبن .

  2. n.nekoonam_1366@yahoo.com می گوید:

    سلام
    وقتى با دعوتنامه و ويزاى توريستى وارد كانادا بشى
    امكانش هست كه بتونى تقاضاى پناهندگى بدى؟

  3. Siavashhakim@yahoo.com می گوید:

    سلام خانواده من سال 2013 با قايق به استراليا رفتن
    من تنها پسر خانواده هستم كه ايران هستم
    ازدواج كردم
    آخرين ويزاى خانوادم فكر ميكنم ويزاى ٣ساله است
    راهى براى من و همسرم هست كه براى ديدنشون بريم؟؟؟

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      متاسفانه بسیار مشکل است . بخصوص ویزای توریستی برای کسانی که از راه قایق به استرالیا آمده اند. بهتر است که خانواده اتان را در کشور ثالثی ببینید. یا اینکه پس از گرفتن ویزای دائم تقاضای ویزای توریستی کنید. ویزا در این مرحله رد می شود بعد خانواده اتان در استرالیا به دادگاه تجدینظر بروند و تقاضای تجدیدنظر کنند و امکانش هست که از آن طریق ویزا داده شود. این پروسه بیش از یکسال به طول می انجامد

  4. Ali می گوید:

    سلام آقای عظیمی کسانی که از طریق یوان مالزی و ترکیه وارد استرالیا میشن وضعیتشون به چه شکله؟ از لحظه ورود بهشون ویزای دائم میدن؟ و چجوری شهروند میشن.
    و اینکه بنده بازیگر تئاتر هستم و مدلینگ هم کار میکردم و ورزشکار هم هستم در رشته های دوچرخه سواری دو و میدانی و کاراته و دفاع شخصی حکم های قهرمانی استانی و کشوری دارم و در رشته کیک بوکسینگ حکم بین المللی در سطح اسیا دارم که زیر نظر هیئت رزمی ازبکستان در شیراز برگزار شد دارم. با وجود همه این چیزا شانس گرفتن ویزا و یا بعد از وارد شدن به استرالیا شانس ادامه ورزشم و بازیگریم وجود داره؟؟؟ ممنون میشم به طور کامل راهنمایی کنید. در مورد ورود از طریق سازمان ملل ترکیه هم لطفا کامل راهنمایی کنید.

    با تشکر از شما

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      کسانی که از طریق یو ان به استرالیا وارد می شوند ویزای اقامت دائم می گیرند و اینکه چگونه می توانید از این طریق اقدام کنید باید به دفتر سازمان ملل رجوع کنید.. دست آورده هایی که داشته اید متاسفانه کمکی به درخواست پناهندگی نمی کند و معیارهای دیگری برای پناهنده شناختن افراد بررسی میشود. ادامه مسیر موفقیتتان در استرالیا بستگی به توانایی های شخصی خودتان دارد و اگر منظورتان کمک های دولتی است ، اینگونه نیست

  5. سپهر می گوید:

    سلام من به همراه خانواده در کشور ترکیه به عنوان پناهنده بسر می برم و در حال حاضر قبولی یو ان را دارم میخواستم ببینم ایا میتوانیم از طریق ویزای بشردوستانه برای اقامت استرالیا اقدام کنیم یا اصلا چنین ویزای برای ایرانی ها وجود ندارد.. ضمنا هیچ فامیلی هم در استرالیا نداریم سپاسگزارم

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      استرالیا سالانه سهمیه ای برای ورود پناهجویان دارد . اخیراً بحث هایی سیاسی وجود دارد که می خواهند به مسیحیان سوری اولویت ورود بدهند ،اما من مطمئن نیستم که تا چه اندازه در حال حاضر اجرا می شود. به نظرم داشتن یکی از بستگان نزدیک در استرالیا برای پرونده اتان مفید است و شانس قبولی را افزایش می دهد

  6. sattat می گوید:

    سلام ، جناب وکیل ، من پاسپورت پاکستان دارم و با پاسپورت پاکستان مسافرت انجام داد۔ ، ایرانی ھستم ، و نمیتونم بہ ایران برگردم بلافاصلہ دستگیر میشم ، از مدارک پاکستانی ھم نمیتونم بیشتر از این استفادہ کنم ، برای تمدید امکان دارہ ۔علوم بشہ ایرانی ھستم و بلاک بشم ، آیا میتونم با پاسپورت پاکستان قانونی بیام و درخواست پناھندگی با مشخصات ایران بدم ؟ کیس ام ھم قوی است با مدرک
    لطفا راھنمایی ام کنید ممنون میشم

  7. مهدی می گوید:

    با سلام خدمت شما آقای وکیل.
    آقای وکیل من در ایران زندگی میکنم و 25 سال دارم. میخواستم بیام استرالیا به صورت قانونی و برای پناهندگی اقدام کنم ولی هیچ مشکل یا کیس سیاسی.اجتمایی.مذهبی یا … ندارم.
    آیا شما در این رابطه کمک میکنید؟ و اینکه حتما با موفقیت انجام میشه؟ و اگر حدودا بگید که هزینه ی تمااام چقدر است واقعا ممنون میشم.
    ممنون بابت وقتتون.

  8. sara Mohtashami می گوید:

    سلام
    من با ويزاي دانشجويي آمدم حدود سه سال پيش
    الان ميخوام درخواست پناهندگي بدم
    چون شغل دارم، نياز به سنترلينك ندارم
    ميخواستم بدونم من ميتوانم أقامت دايم بگيرم؟ و أيا به كمپ فرستاده ميشم؟

    مرسي از وقتتون

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      سلام . شرط گرفتن اقامت دائم این است که شما حائز شرایط پناهندگی باشید. و اداره مهاجرت متقاعد شود که شما پناهنده هستید. اگر افراد به طور قانونی به استرالیا آمده باشند به کمپ نمی روند

  9. مهرنوش می گوید:

    با سلام من 45 سال دارم و می خواستم بدانم با ویزای گاردینگ می توانم به استرالیا مهاجرت کنم و از آنجایی که فرزندم ده سال دارد بعد از اتمام تحصیلش اگر وارد دانشگاه شود به من ویزای دائم می دهند.با تشکر

  10. Ehsan می گوید:

    با سلام و خسته نباشید
    می خواستم بدانم چه سرنوشتی به نظر شما در انتظار دارندگان ویزای تی وی بی یا ویزای موقت بناهندگی است که دولت داره به اون کسایی میده که با قایق استرالیا امده اند است؟
    با تشکر

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      سلام . باید برای ویزایی غیر از پناهندگی مثل ویزای مهارتی اقدام کنید تا بتوانید اقامت دائم بگیرید. این به شرطی است که اولاً ویزای 5 ساله داشته باشید و بعد مدت زمانی که برای زندگی در مناطق تعیین شده را مشخص کرده اند سپری کرده باشید. این فعلآً سرنوشت شماست

  11. احمد می گوید:

    با سلام من در ایران هستم مدارکم را برای درخواست پناهندگی به سفارت استرالیا تحویل داده ام و تا حدودی از شرایط پناهندگی (سیاسی) برخوردارم سوال من این است که پروسه درخواست پناهندگی در سفارت استرالیا چگونه پیش میرود و چند ماه باید منتظر پاسخ سفارت برای انجام مصاحبه احتمالی بود ممنون

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      احمد جان ..بدلایل متعدد بعید می دانم پرونده اتان سرانجامی داشته باشد و نمی دانم چه کسی به شما گفته که برای درخواست پناهندگی باید به سفارت استرالیا در ایران درخواست بدهید ؟

      • احمد می گوید:

        دلیل این امر چیست وقتی که مطابق قوانین کشور استرالیا فرد میتواند از ویزای نوع 201 در داخل کشور استفاده نماید بنده باتوجه به راهنمایی سفارت و ایمیلهای متعدد مدارک مورد نظر را به سفارت ارائه نمودم ویزای 201 نوع خاصی است که در داخل کشور اعطا میشود البته بنده مستندات قوی هم دارم شما چگونه میبینید ممنوم از پاسخ شما من حتما از راهنمایی شما استفاده میکنم

        • محمدرضا عظیمی می گوید:

          احمد جان .. از لحاظ قانونی معمولاً چند چیز بابد به هنگام درخواست ویزا رعایت شود. اول اینکه درخواست بر روی فرم مربوطه باشد ، دوم امضا شده باشد و سوم هزینه ویزا داده شود و چهارم اینکه به آدرسی که اداره مهاجرت مشخص کرده پست شده باشد. شما اگر این چند شرط را رعایت کنید درخواست ویزای شما معتبر است ، اما شانس اینکه ویزایی داده شود یک چیز دیگر است . من از داستان زندگی شما اطلاعی ندارم و دلایل درخواستتان را نمی دانم ، اما فکر می کنم که داستان زندگیتان هر چقدر هم سخت باشد بالای 95 درصد درخواست شما مورد موافقت قرار نخواهد گرفت. دلایلش را بعد به شما مکتوب اعلام خواهند کرد و من متاسفانه نمی توانم بیش از این به این بحث ادامه دهم

  12. ardalan می گوید:

    سلام…بای ویزای توریستی استرالیا، خواهر من پناهجوی قایقی اونجاست، آیا ممکنه برای من ویزای توریستی به درخواست یکی از آژانس ها صادر نشه…با تشکر

  13. Mohamad می گوید:

    سلام آقاي عظيمي ما كيس پناهندگيمون در اداره مهاجرت رد شد وحالا در موكله كورت هست أيا ميشه به سفارت كانادا مراجعه كرد ودرخواست بناهندكي كرديا ممكن نيست؟

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      بر فرض اینکه بتوانید اقدام کنید ( که بسیار بعید می دانم ) آیا فکر می کنید که نتیجه ارزیابی کانادا متفاوت از استرالیا خواهد بود ؟ یکی از سئوالاتی که از شما می پرسند این است که آیا برای کشور دیگری تقاضای پناهندگی داده اید ، آنوقت چه جوابی می خواهید بدهید ؟ نه نداده ام یا بله داده ام . آنوقت باید یکسری پاسخ قانع کننده پس از رشته سئوالاتی که از شما خواهند پرسید داشته باشید

  14. ehsan می گوید:

    salam va tashakkor, che sarneveshti dar entezare bridging visahayee ke ba ghayegh oomadan hast? aya inha ghabool mishan ya na? man bad az se sal zendegi dar community, behem gofte shode tavassote doostan ke finally ma ghabool mishim, in harf doroste?
    ba tashakkor

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      سلام نه درست نیست . از سر خوش خیالی مفرط برخی هموطنان است . شما باید حائز شرایط ویزای پناهندگی باشید و اگر نباشید به شما ویزا داده نمی شود و بعد تا جایی می توانید پیش بروید که قانون به شما اجازه بدهد و اگر راهکار قانونی برای اثبات اینکه پناهنده نیستید وجود نداشته باشد نهایتاً شما را به کمپ می فرستند اگر تمایلی به بازگشت به ایران دناشته باشید

  15. Jawad می گوید:

    جناب عظیمی صاحب من مدت ۵ ماه میشه در خواست ویزه بشردوستانه کدم تصدیقی و فایل نمبر برایم ارسال کرده میشه برایم معلومات بدهید چه مدت زمان را دربر می‌گیرد که در خواستی مه نهایی شود اگر لطف نماید

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      تا آنجا که من اطلاع دارم ظرفیت استرالیا 10 هزار نفر در نظر گرفته شده است و 50 هزار نفر خارج از خاک استرالیا درخواست داده اند . بر فرض اینکه شما شرایط را داشته باشید ؛ خودتان محاسبه کنید که چقدر طول می کشد

  16. امیر می گوید:

    سلام جناب آقای وکیل سوال من ازشما اینه که چرا سوالایی که خیلی از مردم میکنند رو جواب نمیدید و میگید معذور هستید. خب کسی که بخواد کاری رو انجام بده مسلما انجام میده واگر بخواد با ویزای توریستی هم بیاد میاد وتقاضای پنهاهندگی میکنه و بهتر نیست که شما جواب بدید واگر شدنی ونیست وسخت هست بگید و این کار باعث بشه مردم منصرف بشوند و عمرشوت تلف نشه.واگر شدنی هست هم مردمی که نیاز دارند به این روش بهشون کمکی بشه. ولی شما یه متن آماده دارید و میگید نمیتونید جواب بدید. اینکار درست نیست

    • محمدرضا عظیمی می گوید:

      . سلام پاسخ به سئوالات مربوط به پناهندگی چنانچه فرد در خارج از استرالیا باشد محدودیت های قانونی دارد و دلیل عدم پاسخگویی همین محدودیت ها است . موفق باشید

  17. عبدالواحد می گوید:

    سلام من تقریبا دو سال میشود که با هواپیما و با ویزه داخل استرالیا شده ام ولی تا هنوز انتریو نشده ام لطفا راهنمای کنید که من چی کار کنم تشکر

  18. Taha می گوید:

    سلام وخسته نباشید به شما
    پدر ومادر وبرادرم چند سال پیش با قایق به استرالیا مهاجرت کردن وبه تازگی سیتیزن شدن ایا میتوانند برای من ویزا درخواست کنند من ازدواج کردم ویک پسر 5ساله دارم ممنون

  19. Ehsan می گوید:

    .با سلام و خسته نباشید ما ویزای866 داریم و حدود دو ماه از تاریخ انقضاء آن گذشته ودود 14 ماه است که منتظر سیتیزن هستیم حالا میباید ویزا را دوباره تمدیدش کنیم چون میخواهم ملکی بخریم میگوید ویزا باید اعتبار داشته باشد. وی سوال دیگری اینکه امکان تغییر وویزا به ویژگی بیزانسی وجود داره.ممنون می شوم اگر راهنمایی بفرمایید

  20. Asal می گوید:

    سلام و عرض ادب خدمت شما
    جناب اعظیمی میشه لطفا بفرمایید بعد از تحویل دادن چک پلیس و آزمایشات سلامت چه مدت زمان لازم هست تا ارداره مهاجرت ویزا دائم را صادر کنند بنده قانونی وارد استرالیا شدم و اداره مهاجرت اعلام کردن که بهم اقامت دائم میدن و بعد از اون ارم چک پلیس و آزمایشات سلامت خواستن و من تحویل دادم الان نزدیک 7 هفته هست که من مدارکمو تحویل دادم . میشه بپریم معمولا چه مدت بعد ویزا صادر میشه ؟ پیشاپیش سپاسگزارم

نظرات خود را بنویسید