ویزای 190 و زندگی در ایالت نیو ساوت ولز

nswایالت نیو ساوت ولز با مرکزیت سیدنی یک از زیباترین ایالت های استرالیاست که بیشتر ایرانیان مهاجر به استرالیا را در دل خود جای داده است .

برای کسانی که می خواهند  از ایران به این ایالت مهاجرت کنند در دسته بندی کلی ویزاهای مهارتی  سه نوع ویزا وجود دارد که به شما امکان می دهد که در این ایالت زندگی کنید  که عبارتند از:

  1.  ویزای 189 که ویزای اقامت دائم استرالیا و اگر چنانچه به شما اعطا شود می توانید در هر ایالت و منطقه ای در استرالیا بدون هیچ محدودیتی زندگی کنید .
  2. ویزای 190 که یک ویزای دائم است و چنانچه شغل شما در فهرست مشاغل مورد نیاز نیو ساوت ولز باشد و چنانچه این ایالت شما را اسپانسر کند، به مدت دو سال متعهد می شوید که در این ایالت زندگی کنید و بعد از آن می توانید در هر کجای استرالیا زندگی کنید .
  3.  ویزای 489  که ویزایی چهارساله است و چنانچه شغل شما در فهرست مشاغل مورد نیاز یکی از مناطق نیو ساوت ولز باشد، متعهد هستید که مدت دو سال در آن منطقه زندگی کنید و بعد از این زمان می توانید برای ویزای دائم اقدام کنید و در هر کجای استرالیا که تمایل داشتید زندگی کنید.

فرآیند گرفتن اسپانسرشیپ در ایالت نیو ساوت ولز

کار اسپانرشیپ ایالت نیو ساوت ولز بر عهده دپارتمان صنایع این ایالت است.  لیست مشاغل مورد نیاز در این ایالت بسیار متنوع است  و توسط این دپارتمان منتشر می شود.

پیش از این نحوه گرفتن اسپانسرشیپ در این ایالت بسیار ساده بود . اگر شغل شما در فهرست مشاغل مورد نیاز این ایالت بود،  تنها نیاز بود که فرمها و مدارک را به صورت فیزیکی ارسال کرد و آنها پس از بررسی، موافقت خود را برای اسپانسر کردن اعلام می کردند و پس از اینکه دعوتنامه از جانب وزیر مهاجرت استرالیا ارسال می شد، می شد درخواست ویزا را به صورت آن لاین ارائه کرد.

اما این روند دست خوش تغییرات بسیاری شد، چون میزان اسپانسرکردن افراد توسط این ایالت از میزان سهمیه ای که اداره مهاجرت برای این ایالت در نظر گرفته بود فراتر رفت و دپارتمان صنایع تدبیری اندیشید که در نهایت به شکست انجامید.

دپارتمان صنایع اعلام کرد که از این به بعد درخواست های اسپانسر شیپ باید به صورت آن لاین در زمانهای مشخصی ارسال شود و روزهایی را برای انجام این کار مشخص کرد. در روزهای اعلام شده به دلیل ازدحام بیش از انتظار متقاضیان به وب سایت، سیستم توانایی  پردازش اطلاعات را نداشت و سیل شکایت ها از سوی متقاضیان و وکلا به دپارتمان صنایع ارسال شد و در نهایت سبب شد که سیستم صدور اسپانسرشیپ برای متقاضیان تغییر بکند.

سیستم ارسال دعوتنامه

در حال حاضر دپارتمان صنایع کسانی را از شرایط مناسب برخوردار باشند و در فرم Expression of Interest  اداره مهاجرت استرالیا،  این ایالت را برای محل زندگی خود انتخاب کرده باشند ، از طریق ارسال دعوتنامه درخواست می کند که برای این ایالت درخواست اسپانسرشیپ دهند.

دپارتمان صنایع چنانچه شما  شرایط را احراز کنید، شما را انتخاب می کند و از اداره مهاجرت درخواست می کند که برای شما دعوتنامه ای برای درخواست ویزای 190 یا 489 صادر کند و از آن نقطه به بعد اداره مهاجرت استرالیا کار بررسی پرونده را شروع  می کند و پس از صدور ویزا شما متعهد هستید که در این ایالت به مدت دو سال زندگی کنید.

فهرست مشاغل مورد نیاز

nsw-goverبه طور کلی دو لیست مختلف برای اخد اسپانسر در این ایالت وجود دارد . یک لیست برای ویزای 190 است و دیگری برای ویزای 489.

ویزای 190 یک ویزای دائمی است و ویزای 489 ویزایی چهارساله است.

در حال حاضر 7 منطقه در ایالت نیو ساوت ولز برای ویزای 489  متقاضیان را اسپانسر می کنند . کار اسپانسرشیپ این مناطق توسط دفاتر محلی منطقه ای صورت می پذیرد و توسط دپارتمان صنایع ایالت نیو ساوت ولز نیست .

هفت منطقه ای که در برنامه ویزای 489 شرکت کرده اند عبارتند از:

  •  منطقه  سواحل دور جنوبی   Far South Coast
  •  منطقه سواحل مرکزی شمال  Mid North Coast
  • مورای  Murray
  • منطقه  داخلی Northern Inland
  • اورانا  Orana
  • ریورینا  Riverina
  • منطقه داخلی جنوب   Southern Inland

چنانچه اطلاعاتی مربوط به آب و هوا و شرایط اقلیمی این ایالت ها بخواهید می توانید این لینک را ملاحظه کنید.

نکات مهم

به طور خلاصه نکات مهمی که در خصوص پروسه اسپانسرشیپ  و زندگی درایالت نیو ساوت ولز  باید مد نظر داشت از این قرار است :

  • شما بدون دریافت دعوتنامه از جانب دپارتمان صنایع ایالت نیو ساوت ولز نمی توانید در خواست اسپانسرشیپ بدهید.
  • تنها کسانی که اقامت دائم داشته باشند می توانید خانه و یا ملک در این ایالت بخرند و اگر دارای ویزای موقت باشند باید تاییدیه خرید ملک از هیئت سرمایه گذاری این ایالت دریافت کنند.
  • چنانچه امتیازاتی که در EOI  ادعا کرده اید را نمی توانید ثابت کنید و اگر از دپارتمان صنایع،  دعوتنامه ای برای اسپانسرشیپ درخواست کردید ، برای درخواست اسپانسرشیپ اقدام نکنید. به یاد داشته باشید که دعوتنامه صادره برای شما بر مبنای امتیازاتی صادر شده که ادعا کرده اید که دارا هستید. چنانچه درخواست خود را ارسال کنید منجر به رد تقاضای شما می شود.
  • به طور کلی شما در زمانی می توانید بیش از یک EOI ارسال کنید  که در دو شغل توسط هیئت ارزیابی شغلتان ارزیابی مثبت شده باشید.
  • اگر شما ایالت نیو ساوت ملز را برای اسپانسرشیپ انتخاب کردید؛ این ایالت هیچ نامه ای مبنی بر اینکه این تقاضا را دریافت کرده برای شما ارسال نمی دارد و تنها زمانی با شما تماس می گیرید که از شما بخواهد برای اسپانسرشیپ تقاضا بدهید.
  • در نظر داشته باشید کسانی که از امتیاز بالاتری برخوردار باشند شانس بیشتری در گرفتن دعوتنامه دارند. به همین خاطر رقابت زیادی بین متقاضیان وجود دارد و سعی کنید که امتیازتتان را ارتقا دهید.
  • EOI دو سال در سیستم اداره مهاجرت باقی می ماند . به یاد داشته باشید که اطلاعات خود را در EOI  به روز کنید و این زمانی است که مثلاً شغل جدیدی دارید و یا اینکه نمره زبانتان را ارتقا بخشیده اید.
  • اگر دپارتمان صنایع ایالت نیوت ولز برای شما دعوتنامه ای ارسال کرد تا برای اسپانسرشیپ درخواست بدهید ؛ معمولاً 14 روز فرصت دارید که این کار را بکنید . آخرین روزی که می توانید اقدام کنید در ای میل قید شده و اگر در این مدت زمان اقدام نکنید، دعوت نامه اتان باطل است و باید مجدداً EOI جدیدی بگذارید و این ایالت را برای محل زندگی خود و اسپانسرشیپ انتخاب کنید.
  • اگر درخواست اسپانسرشیپ شما برای این ایالت رد شود و بخواهید مجدداٌ برای این ایالت اقدام کنید باید EOI جدیدی بگذارید.
  • درخواست اسپانسرشیپ از ایالت نیو ساوت ولز به صورت آن لاین است.
  • برای کسانی که در زمینه IT فعال هستید و از ایالت نیو ساوت ولز درخواست اسپانسرشیپ می کنند، باید نامه ای انجمن کامپیوتر استرالیا که در آن تاریخی که به عنوان مهارت رشته موردنظرشان مشخص شده است را ارائه دهند و فقط سوابق کاریشان از آن تاریخ به بعد مورد قبول است.
  • معمولاً 12 هفته طول می کشد که ایالت نیو ساوت ولز نتیجه بررسی پرونده را اعلام کند
  • دپارتمان صنایع ایالت نیو ساوت ولز به پرونده ای خارج از نوبت رسیدگی نمی کند.
  • در تاریخ نشر این مطلب،  هزینه بررسی پرونده 300 دلار برای کسانی است که در خارج از کشور استرالیا زندگی می کنند و 330 دلار برای کسانی که در داخل استرالیا زندگی می کنند. پرداخت این مبلغ به صورت آن لاین است و عودت داده نمی شود. این هزینه ممکن است در آینده تغییر کند.

اگر در زمینه گرفتن اسپانسر شیپ از این ایالت  نیاز به کمک  و مشاوره دارید می توانید با ما تماس بگیرید

این مطلب در بخش مهاجرت به استرالیا, ویزای مهارتی و با برچسب , . نشانه گذاری لینک لینک اصلی .

درباره محمدرضا عظیمی

محمدرضا عظیمی مشاور رسمی مهاجرت در استرالیاست و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد دردانشگاه ملی استرالیا به پایان رسانده است. آقای عظیمی از بنیانگذاران انجمن وکلای رسمی مهاجرت ایران و استرالیاست و در حال حاضر ریاست این انجمن را بر عهده دارد.

نظرات خود را بنویسید